djeca male kuce
HRASTOVICA - Iznenađenje za sve u publici na sedamnaestim "Bartolovskim" susretima bio je nastup djece članova "Male kuće" Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Nastupili su zajedno s dječjom skupinom KUD-a "Hrastovička gora". Tako je uspješno realiziran projekt "Naše selo veselo" kojeg je društvo provelo tijekom ljeta. Zamjenica predsjednice KUD-a "Hrastovička gora" Ljiljana Sigur posebno je bila ponosna na ovaj projekt, kojeg je s 5.000,00 kuna financirao HEP, a koji je realiziran u suradnji s Malom kućom: "Djeca su vrijedno vježbala cijelo ljeto s našom dječjom skupinom. Dali smo tiskati majice s logotipom. Njih je to strašno obradovalo što su dobili, to im kasnije ostaje na poklon. I to još nije sve. U planu imamo još jednu radionicu za još jedan novi projekt. Nadam se da će im to biti odrobreno i da ipak imaju malo sluha u tim našim nastojanjima."

Izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Aleksandra Milković je zadovoljna što je došlo do realizacije ovog vrijednog projekta u sklopu kojeg su djeca tijekom ljeta zapravo postali članovi kulturnoumjetničkog društva:

"Čestitam našoj Hrastovici ovaj njihov dan i zahvaljujem na ovoj inicijativi i vjerujem da će ona biti pokretač još nekih drugih inicijativa i da će druge organizacije, ustanove i da će druge organizacije, ustanove kulturnoumjetnička i sportska društva prepoznati i pokazati želju da djecu s teškoćama u razvoju uključuju i da budu dio zajednice, da ne budu isključeni i da ne borave samo u našoj Maloj kući.", rekla je Milković.

Svojim plesanjem u narodnim nošnjama okupljene su dirnuli Luce, Meri, Marin i Josip. Oni su vježbali za ovaj nastup svake srijede u 19 sati, a uvježbavala ih je voditeljica skupine mladih KUD-a "Hrastovička gora" Antonija Harambašić. Nakon što su dobili veliki pljesak fotografirali su se za naš Portal53, a osmijeh im je često bio na licu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc