koncert banijskog pjevanja 1 SISAK - Koncert banijskog pjevanja nastavak je dugogodišnjih nastojanja da se okupe društva i pojedinci s područja Banije koji pjevaju, za taj prostor, karakterističnim, netemperiranim načinom pjevanja.

Dugogodišnji rad Lipa na terenu, u Dvoru, Dubici, Majuru i Sunji te organiziranje brojnih susreta od kojih su zadnje tri godine biliu Sunji, urodio je plodom i na ovom koncertu okupio je izvorne skupine i društva koja u svom radu njeguju izvornu tradicijsku glazbu sa ovog prostora.

To je specifičan način pjevanja i pokrenuti su koraci da se on zaštiti kod UNESCO-a. Ovo pjevanje je sigurno ono najvrjednije i najautentičnije što imamo na Baniji, a vezano uz nematerijalnu baštinu i tradiciju.

Ovim koncertom koji će se održati u subotu 24. rujna od 19 sati u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku želi se pokazati kako se pjeva u našem zavičaju, na Banovini, Baniji, kako je kome draže ili još bolje, pokazati kako to zvuči naš zavičaj.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc