djecja smotra folklora glina GLINA - Kroz ples i pjesmu, održana je 2. dječja smotra folklora „Mi smo djeca vesela“ u Hrvatskom domu u Glini, u subotu 22. listopada. Najmlađi članovi čak osam kulturno-umjetničkih društava i udruga: KUU „Viduševac“, KUD „Kolovrat“ iz Lekenika, KUD „Elizabeta“ iz Jalžabeta, KUD „Budičanka“ iz Budičine, KUD „Češka beseda“ iz Jazvenika, KUD „Moslavec“ iz Volodera, KUD „Josip Torbar“ iz Krašića te HAKUD „Glinska tamburica“ iz Gline, nastupili su pred punom dvoranom i oduševili Glinjane.

Dječju smotru došla je pogledati i zamjenica gradonačelnika Grada Gline, Sanja Štingl-Vlašić, koja nije našla ni najmanju zamjerku onome što je vidjela. Izjavila je da je toliko mladosti bilo u Glini večeras, plesa, smijeha i druženja. “Mladi su uspjeli precizno oponašati starije, bilo je prekrasno, bilo je dosta ljudi, i veseli me što je Grad Glina, grad povijesti i tradicije, domaćin smotre folklora. Tako djeca uče čuvati svoju tradiciju koja ostaje za cijeli svoj život, i to je za dušu i srce”, zaključila je zamjenica.

Do sljedeće Dječje smotre folklora strpit ćemo se još godinu dana, i nadati se da će broj djece u društvima biti još veći, a po onome što smo vidjeli i čuli, za takvo nešto, nema straha.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc