Porfirije
BEOGRAD - Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski g-din Porfirije (Perić) bio je gost Marine Rajević Savić u emisiji "Intervju".

Godinama iguman manastira Kovilj, koji je bio  duhovna matica mnogim mladim ljudima, mitropolit Porfirije se od 2013. godine nalazi na čelu jedne od najznačajnijih i najzahtevnijih eparhija Srpske Pravoslavne Crkve, eparhije zagrebačko-ljubljanske.

U ovom Božićnom intervjuu Mitropolit Porfirije govorio je o značaju dijaloga, o monaškoj ali i o bračnoj zajednici, o deset Božijih zapovesti, o Prečistoj Devi, o rođenju Isusa Hrista i značaju Božića, jednog od dva najradosnija hrišćanska praznika.

Mitropolit Porfirije govorio je i o sličnostima i razlikama u proslavljanju pravoslavnog i katoličkog Božića u Hrvatskoj i  Sloveniji, kao i o položaju Srba u ove dve susedne države.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc