majnc
MAJNC
- Blagoslovom Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita zagrebačko-ljubljanskog gospodina dr Porfirija, predsjednika Školskog odbora Srpske pravoslavne opšte gimnazije „Kantakuzina-Katarina Branković“, delegacija učenika i nastavnika škole boravila je u posjeti Gimnaziji Terezijanum u njemačkom gradu Majncu u periodu od 8. do 11. marta 2017. godine.

Ovo je uzvratna posjeta jer su kolege iz Majnca u našoj školi boravili u toku oktobra 2016. godine. Domaćini – direktor škole g. Stefan Kaspari, prof. geografije i sporta Ruediger Bajer, porodice Šmit i Perić ukazali su nam srdačno gostoprimstvo.

Bila je ovo odlična prilika da se detaljnije upoznamo sa programom i radom Gimnazije u Majncu, bogatom istorijom ovog grada i da obiđemo znamenite institucije poput Gutenbergovog muzeja i nacionalne televizijske kuće CDF.

Gimnazija Terezijanum je osnovana prije 90 godina i danas je pohađa 1200 učenika. Ovom prilikom dogovorene su zajedničke aktivnosti i razmjena učenika.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc