izložba naša banija
BEOGRAD - „Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelјa Banije Beograd“ organizuje povodom obeležavanja desetogodišnjice osnivanja Udruženja izložbu pod nazivom „Naša Banija“. Izložba će se održati 27. maja 2017. godine u holu Etnografskog muzeja u Beogradu, Studentski trg 13, sa početkom u 17 sati, a biće predstavlјeni predmeti materijalne kulture Banije: ručni radovi, narodne nošnje, peškiri, kao i umetnička dela, skulpture u drvetu, slike, štampana dela banijskih književnika i pesnika, knjige, stare fotografije, itd.

Gostima će se obratiti predsednici Skupštine i Upravnog odbora udruženja nakon čega će biti izveden prigodan program u kome će učestvovati banijski pesnici, književnici, ženska i muška pevačka grupa „Banija“ i drugi.

„Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelјa Banije“ je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija koja okuplјa Banijce, ali i njihove potomke i prijatelјe oko kulturnih, umetničkih i zavičajnih pitanja i pokušava sačuvati običaje, kulturnu baštinu, tradiciju i zavičajnu individualnost, kao sastavni deo identiteta Srba iz Hrvatske i prenosi ih na mlade generacije.

Organizovanje ove izložbe izraz je želјe i potrebe da njenim posetiocima i našem gradu predočimo makar mali deo onoga što smo na Baniji stvarali i živeli i što sada sa Banijom u mislima i srcu stvaramo.

Dušanka Popović,
predsednik Skupštine „Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelјa Banije“
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc