skud tenja
TENJA
- Srpsko kulturno-umetničko društvo "Sveti Sava" iz Tenje organizovalo je humanitarni koncert za Uroša Karapandžića, sedmogodišnjaka koji od rođenja boluje od hidrocefalusa i cerebralne paralize.

Uroš je u prvih šest godina života imao sedam operacija. Prva je bila u Beogradu zbog hidrocefalusa, a lečenje cerebralne paralize je nastavljeno u Beču transplantacijom matičnih ćelija koje su mu mnogo pomogle te se Uroševo stanje nakon šest tretmana značajno popravilo. Uroš i njegovi roditelji, Jelena i Dejan, žive u Pećincima pa su se u akcije prikupljanja novca za lečenje uključili brojni građani Srbije, među kojima i poznate javne ličnosti. Za nastavak lečenja potrebne su još dve transplatacije matičnim ćelijama u Beču, a svaka košta 9.800 evra. Humanitarnoj akciji su se pridružili i meštani Tenje, jer je Jelena rođena Tenjkinja. Iako je iz ovog sela nedaleko od Osijeka otišla pre 19 godina, prijateljske veze su ostale čvrste.

- Bila sam jedno vreme Jelenina učiteljica i putem interneta sam pratila sve što se događalo s njenim sinom. Jelena je veliki borac i nije mogla da se pomiri s lošim prognozama za Uroševo ozdravljenje. Čula je za lečenje matičnim ćelijama u Beču koje je jako skupo, ali je dalo rezultate. Uroš nije mogao ni da sedi niti da hoda, a sada ima hodalicu uz koju se pomalo kreće. On sve razume, ali ne može da govori. Meni je to bilo jako tužno zato što poznajem Jelenu, i nekako mi učitelji to doživljavamo emotivno kao i roditelji, te sam došla na ideju da organizujemo akciju kako bi prikupili novac za nastavak njegovog lečenja. Njegovi roditelji su u Srbiji već prikupili dosta sredstava i Uroš kreće na sedmu terapiju, ali je potreban novac i za banjsko lečenje, fizikalne terapije i drugo. Prikupili smo oko hiljadu eura i to će porodici dobro doći, jer je tokom proteklih šest godina finansijski iscrpljena - kaže za "Portal Novosti"  Đurđica Đukelić, predsednica SKUD-a "Sveti Sava" iz Tenje.

Na koncertu su pored organizatora nastupili članovi sekcije veterana Kulturno-umetničkog društva "Đoko Patković" iz Bobote i Plesna grupa Venera iz Vukovara. Na kraju programa koji je održan u Hrvatskom domu u Tenji, pročitano je dirljivo pismo zahvalnosti Jelene Karapandžić.

- Hvala do neba divnim ljudima u mom rodnom kraju na velikoj želji da pomognu Urošu. Iako je novac ono što je neophodno za Uroševo lečenje, ovaj koncert ima puno veću vrednost od bilo kojeg novca. Pokazali ste koliko veliko srce imate. Hvala organizatoru i svim učesnicima kao i svima koji su dali svoj doprinos i donirali pomoć za Uroša - poručila je Jelena Karapandžić.
 
KAKO UPLATITI NOVAC
 
Novac za pomoć Urošu Karapandžiću moguće je uplatiti na račun u Vojvođanskoj banci - Srbija, na ime Karapandžić Jelena:
IBAN: RS35355000320026419711
SWIFT: VBUBRS22
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc