Srbijada14
ČIKAGO - Jubilarni 25. put Srbi sa Sevrnoamaričkog kontinenta sastali su se 2. i 3. septembra 2017. godne na manifestaciji pod nazivom Srbijada. Prvenstveno fudbala radi ali i druženja, upoznavanja, zabave, srpske muzike, filklora, tradicije i uživanja u sprskim specijalitetima i pićima više hilјada Srba i njihovih prijatelјa okupili su se na imanju Srpske bratske pomoći nedaleko od Čikaga. Povod je održavanje turnira u fudbalu na kojem je učestvovalo skoro 50 ekipe iz svih većih gradova SAD i Kanade u kojima postoje brojnije srpske zajednice.

Dvodnevno celodnevna takmičenja u fudbalu, čiji je domaćin bio Sportski klub „Ujedinjeni Srbi“ iz Čikaga, održavalo se u nekoliko kategorija od pionira, seniora, pa do veterana. Na kraju slavili su fudbaleri Srpskog sportskog kluba Karađorđe iz Klivlanda, američke savezne države Ohajo, kojima je ovo četvrta pobjeda u poslednjih pet godina na ovo,j kako je mnogi već nazivaju, „najavećoj srpskoj sportskoj manifestaciji u Severnoj Americi“.


Sledeća Srbijada održaže se prvog vikenda septembra 2018. godine u Klivladnu, a domaćon će biti ovogodišnji pobednik SSK „Karađorđe“.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc