Vladeta Jerotic 46
SREMSKI KARLOVCI - U petom danu 46. Brankovog kola, svečano je uručena ''Velika povelјa Brankovog kola'' uglednom akademiku, književniku i psihoterapeutu Vladeti Jerotiću za neprekinutu i uzvišenu tridesetogodišnju saradnju. Žiri Brankovog kola u sastavu: Nenad Grujičić, Vesna Čipčić i Mina Erić, jednoglasno je doneo odluku da se ''Velika povelјa'' dodeli Vladeti Jerotiću ''za nadahnuti doprinos lepoti poezije, stvaralačku radost i lјubav prema pesnicima i lјudima na tragu božanskog dara Branka Radičevića''.

Pre početka tradicionalnih ''Hrišćanskim tema'', ove godine – ''O čudu i veri'', na 46. Brankovom kolu, u karlovačkoj bogosloviji ''Sveti Arsenije Sremac'', u prepunoj velikoj sali, predsednik Brankovog kola Nenad Grujičić, uz reči zahvalnosti za saradnju dugu trideset godina, ''uglednom prijatelјu i graditelјu Brankovoga kola'', Vladeti Jerotiću, svečano je uručio ''Veliku povelјu Brankovoga kola'' uz Radičevićeve stihove: ''Fala Bože na dar ovi/ o pomozi, blagoslovi,/ da mi kako s parva puta/ duša mlada ne zaluta.''

Zahvalјujući na visokom priznanju, Vladeta Jerotić je naznačio ''značaj kontinuiteta na svim nivoima stvaranja i trajanja s obzirom da je srpski narod kroz istoriju prolazio i stradavao sa brojnim prekidima sopstvenog kontinuiteta''. Istakao je da ''Brankovo kolo traje s kontinuitetom koji je verdan poštovanja i taj kontinuitet treba nastaviti.''


Uz veliku pažnju brojne publike, na temu ''O čudu i veri'', govorili su laureat Vladeta Jerotić i jeromonah Kleopa Stefanović, profesor Karlovačke bogoslovije. Istaknuto je da od ''izlaska do zalaska sunca, svakoga dana dogodi se neko čudo''. Programi 46. Brankovog kola nastavlјaju se do 18. septembra u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc