Sjenicak Badnjak 1 SJENIČAK - U obnovljenom srpskom hramu Svete Petke u Sjeničaku na Kordunu na Badnji dan održano je večernje Bogosluženje i tradicionalno nalaganje Badnjaka. Slavlje u čast rođnja Bogomladenca predvodio je nadležni paroh iz Karlovca Goran Slavnić. On je, po običajima za ovaj najradosniji hriščanski praznik, najmlađim mještanima podijelio božične poklone.

Zahvaljujući toplom vremenu i neradnom danu božičnim svečanostima je prisustvovao veliki broj vernika, među kojima je bilo i onih koji su došli iz Karlovca, Zagreba i drugih gradova. Oni su su uz kres i kuvano vino dočekali ponoć i Božić.


Na hramu Svete Petke u Sjeničaku prvi put su se oglasila i sva tri zvona koja su nedavno montirana zahvaljujući donaciji mještanina Miloša Pruginića. Zvona su elektificirana, a hram će uskoro biti priključen i na lokalnu elektromrežu uz pomoć donacija Kordunaša iz Čikaga.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc