zar ptica NOVI SAD - Pomen i polaganje venaca na spomenik „ŽAR PTICA“ tradicionalno, "Patriotski front",  fondacija „DUŠA PAORSKA“, udruženja i organizacije koje poštuju žrtve rata, obaviće i ove godine 05. avgusta 2016.godine u 12 časova.

Polaganјe venaca na spomenik žrtvama rata "ŽAR PTICA"  skulptura koja je postavlјena na platou kod SPENS-a simbolično predstavlјa vaskrsnuće u ratu stradalog naroda.

Kako istižu iz fondacije, žalosno je da je spomenik oštećen, ploča skinuta, a grad ništa nije učinio da se skulptura obnovi, suprotno, postavlјena je ograda koja onemogućava lak pristup a osvetlјenje isklјučeno i razbijeno. I pored tih činjenica, kako kažu, oni neguju sećanje na postradale u Blјesku i Oluji, pale sveće i polažu vence svakog 05. avgusta jer je tog dana prva grupa stradalnika u izbegličkoj grupi došla do Novog Sada.

 Iz ovog udruženja se nadaju da će i predstavnici grada biti prisutni.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc