knin
ZAGREB/KNIN
- Polaganjem zajedničkog vijenca visokih državnih izaslanstava, Ravnateljstva policije i udruga branitelja, započelo svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 21. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja.

Izaslanik predsjednika Vlade Tomislav Ivić, izaslanik predsjednice Republike Ante Deur, izaslanik predsjednika Sabora Željko Fiolić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli", potom kod središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Vijence su položili i svijeće zapalili i kod spomenika "Kenotaf" na Krematoriju. Zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić je tom prigodom rekao kako su tim činom obilježili veličanstvenu Oluju i pobjedu Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, odnosno da su odali počast onima koji su najzaslužniji za stvaranje neovisne, suverene i demokratske države – hrvatskim braniteljima.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 21.obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja" bit će održano u Kninu gdje se ove godine očekuje više od 100 tisuća posjetitelja. Obilježavanje počinje večeras prijemom za ratne zapovjednike Oluje.

Središnja svečanost bit će održana sutra kada proslava počinje budnicom ulicama Knina, a potom će na tvrđavi u Kninu biti podignuta državna zastava, uslijed će prelet vojnih zrakoplova, ispaljivanje počasnih plotuna i nastup akrobatske letačke grupe „Krila Oluje". Potom će uslijediti svečani mimohod Oružanih snaga, MUP-a, državnih i vojnih uzvanika, branitelja i građana.

Proslava završava koncertom „Pobjeda za heroje" u 21 sat kada i završava proslava, a posjetitelje će među ostalima zabavljati orkestar i klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj", Tamburaški orkestar HRT-a i Marko Perković Thompson.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc