oluja parastos karlovac KARLOVAC - Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima, u Katedralnom hramu svetitelja Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu, služen je parastos za nevino postradale žrtve tokom vojne operacije „Oluja“.

Molitveni pomen nevinim žrtvama, 05. avgusta, služio je iguman Georgije (Stanković) uz sasluženje protonamjesnika Gorana Slavnića i Predraga Sušića.

Dvadeset jedna godina je prošla od tragičnih događaja u kojma je oko 2000 Srba izgubilo živote, a preko 250.000 bilo prinuđeno da zauvek napusti svoja vekovna ognjišta u Hrvatskoj. Parastos, koji se svake godine služi za sve nevino postradale, sa jedne strane, podseća nas na činjenicu da su u Hristu Gospodu svi živi, da nema mrtvih; da naši bližnji nisu daleko od nas i da smrt nije konačna realnost za čoveka. Sa druge strane, u molitvi za upokojene i postradale, shvatamo da smo i mi smrtni, da se naš život može završiti u svakom trenutku i da mržnja i zlo - koji su i doveli do patnje i smrti tolikog broja Srba -, ne može i ne sme biti sadržaj našeg unutršnjeg čoveka. Zlo se pobeđuje dobrim, a mržnja ljubavlju Hristovom. U tim jevanđelskim istinama krije se spas, i rešenje svih predhodnih i budućih problema.

protonamjesnik Predrag Sušić
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc