zlocin bez kajanja
BEOGRAD - Na televiziji Pink, emitovana je specijalna dokumentarna emisija “Zločin bez kajanja”, koja je posvećena progonu i stradanju Srba za vreme NDH i ratova devedesetih godina kao i aktuelnim dešavanjima u Hrvatskoj.

U emisiji o strahotama koje su preživjeli svjedoče preživjele logorašice iz Jasenovca Dobrila Batajić Kukolj i Danica Praštalo i Smilja Tišma, Jovana Ćulibrk kao i svjedoci pokolja Srba u Divoselu 1941. godine Bogdan Počuča i Mile Rajčević .

O zločinima nad Srbima u periodu 1991. - 1995. u emisiji govore istoričar Momčilo Diklić, direktor D.I.C. Veritas Savo Štrbac, te Vlado Šašo kao i Irina Olejar jedna od majki koja i danas traga za posmrtnim ostacima svog sina. 

Autori dokumentarnog filma "Zločin bez kajanja" u produkciji televizije Pink su Goran Gmitrić i Aleksandar Vasić. Za montažu je bio zadužen Ivan Al-Hamed dok su snimatelji bili Aleksandar Palajić i Branislav Slobodanović. Narator u filmu je Slaviša Jovanović.

U dokumentarnom filmu su korišćeni materijali "Muzeja žrtava genocida", HRT-a, RTRS-a i D.I.C. Veritas


Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc