Ilustracija
Ilustracija
BEOGRAD
- Komisija Vlade Srbije za nestala lica saopštila je danas da su nadležni organi Hrvatske počeli na Gradskom groblju u Zadru proces ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava srpske nacionalnosti, koje su stradale u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja".

Očekuje se da će proces ekshumacija na tom groblju trajati oko pet radnih dana i od svih ekshumiranih posmrtnih ostataka biće uzeti uzorci radi identifikacije metodom DNK analize, navodi se u saopštenju.

Ovo je nastavak procesa ekshumacija na groblju u Zadru koji je početo 26. aprila 2013. godine i trajao do 3. maja, kada su ukupno ekshumirani posmrtni ostaci 56 lica.

Nastavak ekshumacija je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih, dodaje se u saopštenju.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc