futsal bbb
ZAGREB - Derbi hrvatskog prvenstva u futsalu između zagrebačkih timova Futsal Dinamo i Nacional prekinut je na poluvremenu zbog tuče i vređanja igrača, prenose "Večernje novosti".

Taj list prenosi da su ozloglašeni navijači Dinama, "Bed Blu Bojsi", utrčali u teren i razbili glavu golmanu gostiju Ivanu Pavliću.

Srpskim fudbalerima u dresu Nacionala (prema podacima sa zvaničnog klupskog sajta, to su reprezentativac Mladen Kocić - na slici - i Borko Surudžić) uzvikivali su dobro poznate šovinističke parole, kao što je "Srbe na vrbe".

Trener Nacionala povukao je ekipu u svlačionicu, a policija zatvorila Drugu dvoranu Doma sportova, u kojoj je bilo oko 1.500 gledalaca, kako bi sprovela istragu i privela huligane.

Zagrebački "Večernji list" piše da su povod incidenta interni problemi u hrvatskom fudbalu, odnosno podrška Nacionala klubu "Tommy" iz Splita u sukobu sa Hrvatskim nogometnim savezom.

Nacional je na svojoj Facebook stranici postavio snimak nemilih scena, doduše, zabeležen sa drugog kraja dvorane, tako da ne može najjasnije da se vidi šta se događalo, ali se itekako čuju skandiranja i komentari šokiranih gledalaca, koji osuđuju nasilje na sportskim priredbama.

"Bed Blu Bojsi" pre dve godine su preuzeli rukovođenje Futsal Dinamom, na čijim utakmicama se okupljaju i navijaju za "modre", s obzirom na to da je sukob sa Zdravkom Mamićem mnoge od njih udaljio sa tribina stadiona Maksimir.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc