mladost radoboj
PETRINJA
– Nogometaši petrinjske Mladosti, u 20. kolu MŽNL-središte, ugostili su momčad Radoboja od koje su poraženi 3:1.

Za Petrinjce je nažalost počelo kao i u prethodnoj utakmici u Odranskom Obrežu, naime u 3.minuti prvi napad gostiju, po desnoj strani, poveo je Kovačić i onda ubacio loptu pred domaća vrata gdje ju je Novaković s „peterca" uspio ugurati u mrežu. Brzi pogodak Radobojčana očito je Petrinjcima „vratio film" iz Obreža koji su se (pre)dugo „oporavljali" od šoka što su gosti iskoristili i povećali vodstvo u 17. minuti preko Kovačića koji je izdržao dvoboje s domaćim igračima na putu prema kaznenom prostoru i onda bez problema matirao vratara Tolušića. Tek sredinom prvog dijela, u 27.minuti, Petrinjci su izveli smisleniju akciju koja je dovela do smanjenja rezultata kada je Hamzagić iz sredine, paralelno s linijom 16-erca, poslao loptu na lijevu stranu gdje ju je prihvatio Gršić i parabolom pod vratnicu preko vratara Pelina smjestio u mrežu. Do kraja prvog dijela, u 41. minuti, Mladostaši su izveli brzu akciju u kojoj je Gršić naciljao Perušića u naletu na „petercu", ali nakon njegovog udarca glavom vratar Pelin se ispružio i krajnjim naporom izbacio loptu izvan igrališta iz svoga donjeg lijevog kuta. Nakon toga, u posljednjim trenucima prvog poluvremena, zakuhalo se pred domaćim vratima kada je Novaković ubacio loptu s desne strane, a Smrečki u trku naciljao vratnicu.

Na početku drugog dijela, u 55. minuti, gostujući igrač Krkalo odlučio se na udarac s 18 metara, ali je vratar Tolušić ukrotio loptu ispred svoga desnog donjeg kuta. Odmah potom, u 56. minuti, zbilo se novo uzbuđenje na suprotnoj strani kada je Hamzagić ubacio loptu s lijeve strane, a Baćan je s pet metara poslao pokraj vratnice. Isti igrač izveo je topovski slobodni udarac u 70. minuti s 25 metara, ali lopta je pogodila u glavu vratara Pelina koji se ispružio u svom lijevom donjem kutu. Što se utakmica više primicala kraju pojačavao se i pritisak domaćina u kojem je stvorena prilika u 79. minuti kada je Kolić, s ruba 16-erca, desno uposlio Baćana nakon čijeg oštrog ubačaja Gamberger nije uspio loptu skrenuti u praznu mrežu, a onda se u 81. minuti lijepom paradom istaknuo vratar Pelin kada je nakon Maglaićevog poluvoleja, s 14-15 metara, uspio „iščupati" loptu iz svoga gornjeg lijevog kuta. Nakon takvih promašaja, kako to obično biva, Petrinjce je stigla kazna u 88. minuti kada je Novaković pobjegao domaćoj obrani po desnoj strani i kada mu je vratar Tolušić krenuo u susret pogodio je suprotni nebranjeni dio mreže za konačnih 3:1 gostiju.

Ostali rezultati su:
ZELINA – GRADIĆI 1:1
KUSTOŠIJA – DINAMO 2:0
KARLOVAC 1919 – SAVSKI MAROF 1:1
LIBERTAS – OGULIN 5:1
PONIKVE – ZET 5:0

- nedjelja, 03.04.2016. –
MLADOST (Z) – UDARNIK
POLET – MOSLAVINA

Trenutni poredak je: 1. Kustošija 49, 2. Ponikve 34, 3. Mladost (Z) (-1) 34, 4. Udarnik (-1) 29, 5. Polet (-2) 29, 6. Karlovac 1919 29, 7. Radoboj 27, 8. Dinamo (-1) 26, 9. Libertas 26, 10. Gradići 24, 11. ZET 23, 12. Mladost (P) 23, 13. Savski Marof 22, 14. Ogulin (-1) 22, 15. Zelina 21, 16. Moslavina (-2) 17 bodova.

U idućem, 21. kolu, u subotu, 09. travnja, od 16.30 sati, nogometaši petrinjske Mladosti će gostovati u Savskom Marofu kod istoimenih domaćina.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc