01
BEOGRAD - U Nacionalnom trening centru u Košutnjaku, odigrana je revijalna i memorijalna utakmica veterana KK Mladost. Nakon više od 26 godine na teren su u zelenim i bijelim dresovima Mladosti istrčale dvije ekipe kluba koja više ne postoji. Za Zelene su igrali. 18- Todorović Velibor , 7 - Ljiljak Duško, 17 - Tomić Branko, 21 - Studen Miroslav, 66 - Trkulja Darko, 12 - Popara Tihomir, 19 - Kobac Vaso i 9 - Miočinović Zoran, dok su za Bijele igrali: 24 - Radosavljević Aleksandar, 14 - Todorović Goran, 59 - Ljiljak Slavko, 13 - Pjevalica Marinko, 53 - Ćalina Darko i 4 - Trkulja Željko. Bili su prisutni, ali ovaj put nisu zaigrali: Srbljanin Dragoslav, Popović Branko i Galović Momir, dok su za dolazak bili spriječeni: Aluga Dejan, Kruezi Ignac, Tomić Ranko, Španović Milivoj i Klobučar Ljuban. Utakmici su prisustvovali članovi porodica veterana i njihovi prijatelji.

Ova utakmica je imala i memorijalni karakter jer je bila posvećena i dvojici prerano preminulih igrača Mladosti iz toga vremena, Daliboru Davidoviću i jednom od osnivača KK Mladost - Radomiru Staroviću - Ljubi. Ovom prilikom je sestri pok. Radomira Starovića, Manueli (koja je za tu priliku doputovala iz Slovenije, uručena prigodna plaketa  sa posvetom koju je napisao bivši igrač Mladosti, sada pjesnik u Kanadi, Ljuban Klobučar, kao i zeleni dres sa njegovim brojem 20. Isto tako, zeleni dres za porodicu pok. Dalibora Davidovića, koja živi u Hrvatskoj, uručen je nekadašnjem kapitenu Mladosti, Zoranu Miočinoviću.

Kao i na svakoj utakmici veterana, nije dato baš mnogo koševa, jer je manjak kondicije kod svih bio evidentan. Na kraju, zaslužena pobjeda Zelenih sa 51:49.

Poslije utakmice priređeno je veliko veselje veterana i njihovih prijatelja u Klubu Aleksandar na Košutnjaku do jutarnjih sati. Veliko je zadovoljstvo bilo sresti stare prijatelje nakon više od 25 godina. Posebno je sve iznenadio dolazak iz Slovenije bivšeg člana Karate kluba Mladost iz Petrinje, Franje Horna, svjetskog vicešampiona SKU; VUKO i VUKF federacije, koji je za ovu priliku iz Slovenije došao da se vidi sa starim sportskim prijateljima.

Na kraju, dogovor je: ovo nije kraj, nastavak slijedi na nekom od turnira košarkaških veterana.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc