marko milosevic pakrac
PAKRAC
- Marko Milošević, četrnaestogodišnji nogometaš Nogometnog kluba Osijek, prvi je igrač iz Pakraca koji je obukao dres Hrvatske nogometne reprezentacije. Ova mlada nada pozvana je da zajedno s trojicom suigrača iz NK-a Osijek na U14 reprezentativnu akciju tokom koje su odigrane prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine. Poluvrijeme protiv BiH bilo je dovoljno stručnom stožeru da ga pozove i na turnir u Crnu Goru koji je započeo proteklog vikenda, a gdje Hrvatska reprezentacija uz domaćine igra i sa Srbijom te Makedonijom.

- Fantastičan je osjećaj ući na teren i pobijediti - rekao je za "Portal Novosti" mladi nogometaš, koji je još pod dojmom svojeg uspjeha.

Marko Milošević, dijete iz povratničkog sela Dragović kod Pakraca, nije dopustio da nepoticajna okolina utječe na njegovu ljubav prema nogometu, već se dodatno trudio i pokazao da se može uspjeti bilo gdje.

Milošević je svoju nogometnu karijeru započeo nakon povratka u Dragović, još kao petogodišnji dječak u pakračkom Hajduku, te je prošao sve uzrasne kategorije u devet godina treniranja. Tokom nastupa za Prvu kvalitetnu ligu u dresu pakračkog Hajduka su ga zamijetili stručnjaci iz Osijeka koji su mu ponudili da zaigra za njihov klub. Radi školskih obaveza, ovaj mladić i dalje trenira u NK Hajduku, a trenutno za NK Osijek igra samo prvenstvene utakmice u Prvoj kvalitetnoj ligi.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc