tomislav karamarko
BEOGRAD  
- Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje skandaloznom izjavu zamjenika predsjednika hrvatske Vlade Tomislava Karamarka da je velika Srbija stvar hrvatskog naroda koji je 5. avgusta 1995. godine pokazao šta misli o tome. Nevjerovatno je da Tomislav Karamarko javno hvali protjerivanje preko 220.000 Srba u hrvatskoj zločinačkoj akciji „Oluja“ i krajiške Srbe povezuje sa idejom Velike Srbije. Srbi su uzeli oružje u ruke 1991. godine da se brane od proustaškog režima Franje Tuđmana čiji je cilj bio stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba a ne zbog ideje velike Srbije.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poziva Tomislava Karamarka, ako zaista želi dobre odnose sa Srbijom, da se odrekne proustaške politike ratnog zločinca Franje Tuđmana i kazni ratne zločince poput Vladimira Šeksa, Branimira Glavaša, Ante Gotovine, Mladena Markača i brojne druge koji su bili nalogodavci ili izvršioci zločina nad Srbima. Pored toga, otkud pravo Karamarku da drži lekcije Srbiji a istovremeno predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić iz HDZ-a u zanosu pjeva ustašku pjesmu kojom se slave poznati zločinci iz vremena NDH Jure Francetić i Rafael Boban. Naravno, da Igor Gavrić nije smijenjen jer Tomislav Karamarko odobrava rehabilitaciju ustaštva. Zbog toga je HDZ i uzeo za svog koalicionog partnera proustašku Hrvatsku stranku prava Ante Starčević na čijem je čelu Ivan Tepeš, aktuelni potpredsjednik Hrvatskog sabora i otvoreni sledbenik zločinca Ante Pavelića.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc