Ilustracija
Ilustracija
DRNIŠ - U zadnjih nekoliko dana u selu Kanjani kod Drniša obijene su obnovljene porodične kuće Manojlović Đorđa i Manojlović Špire, koji žive u Sremskoj Mitrovici, te Lađević Mirka koji živi u Njemačkoj, a povremeno borave u ovom selu.

Ovu vijest je danas Veritasu javila supruga Manojlović Đorđa, Dragica, čiji roditelji žive u obližnjem selu Biočić, i koji su u nedjelju obišli obijene kuće i zgražali se načinom obijanja.

Hrvatska policija je obaviještena o ovom događaju i „intenzivno“ traga za počiniocima.

Obijanje ovih kuća uslijedilo je u prvih nekoliko dana po izricanju oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom, pa je moguće, po mišljenju vlasnika obijenih kuća, da je u pitanju nečiji revolt zbog te presude, kojim se šalje poruka Srbima, i iz ovog sela i iz drugih krajeva bivše RSK, da nisu dobro došli u Hrvatsku.

U selu Kanjani do sada je obnovljeno desetak srpskih kuća, pa postoji mogućnost da su i još neke obijene, koje nema ko da javi vlasnicima ili prijavi policiji.

U selu Kanjani, po popisu iz 1991. godine živjelo je 233 žitelja, od čega 213 (91,42%) Srba. A po popisu iz 2011. godine u tom selu su živjela 3 žitelja, koliko ih i danas živi. Sva trojica su, prema Veritasovim saznanjima, srpske nacionalnosti.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc