jasenovac copy
ZAGREB
- Nakon Koordinacije jevrejskih opšina, bojkot ovogodišnje komemoracije žrtvama logora Jasenovac najavila je i Verska zajednica Bet Izrael u Hrvatskoj, prenosi Hina.

"Nažalost, svedoci smo da se umesto pijeteta prema žrtvama i obaveze sećanja na progone i strahote stradanja u Drugom svetskom ratu, takve komemoracije sve više koriste u svrhu razračunavanja različitih političkih i istorijskih gledišta. Za nas kao jevrejsku zajednicu neprihvatljivi su istorijski revizionizam, relativizacija zločina i pokušaj opravdanja i oživljavanja istorijski osuđenih pokreta i ideologija sa kojima se u poslednje vreme sve učestalije susrećemo", saopšeteno je iz te verske zajednice.

Dodaje se da je o učešću na komemoraciji u petak raspravljao i Savez Roma "Kali Sara", ali konačna odluka još nije doneta.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc