Tompson
ZAGREB
- Hrvatski pevač Marko Perković Tompson učestvovao je na verskoj tribini za mlade u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku tokom koje je učenicima puštena njegova pesma "Čavoglave", koja počinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Mnogi učenici su zapevali pesmu čiji jedan stih glasi "čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", nakon čega se čuo "gromoglasan aplauz", preneo je hrvatski portal Indeks.hr.

Tompson, koji je poznat po veličanju i propagiranju ustaštva, je učenicima sedmog i osmog razreda osnovne škole, kao i i srednjoškolcima, govorio o veri i ljubavi prema porodici i bogu i o svojim iskustvima iz rata tokom devedesetih godina prošlog veka, preneo je hrvatski portal pozivajući se na infovodice.com.

Hrvatski pevač poručio je mladima da traže i preispituju istinu i smisao života i postojanja, kao i da žive svoju veru i kroz život izgrađuju vrednosti ljubavi prema Bogu, domovini i porodici.

Indeks.hr podseća da je Tompson pevao i pesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" u kojima se veličaju "klaonice" i "mesare" ustaških krvnika Jure Francetića i Maksa Luburića.

On je rekao da je "Jasenovac" i slične pesme pevao za vreme rata, ali i nakon 2000. godine kada su, kako je naveo, "vlast prigrabili komunisti".
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc