dorh
ZAGREB
- Hrvatskoj je iz Crne Gore izručen kapetan vojnog broda Jugoslovenske ratne mornarice Pavle Pantić, koji je bio zamenik komandanta kasarne Lora, javlja hrvatski portal "Indeks". Optužen je za granatiranje Splita, smrt četvoro i ranjavanje nekoliko desetina civila.

Pantić je smešten u splitski zatvor u kojem se već nalaze Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, i general Borislav Đukić, optužen za rušenje brane Peruča.

Pantić je uhapšen krajem prošle godine na graničnom prelazu u Crnoj Gori po poternici koju je raspisao splitski sud 1993. godine. Vraćao se iz posete ćerki u Beogradu. U lošem je zdravstvenom stanju - nakon smrti supruge imao je moždani udar i teško se kreće, a pati i od visokog pritiska.

Kako navodi Indeks, njegovi prijatelji tvrde da je pomagao Hrvatima da napuste JNA i nije dozvoljavao crnogorskim dobrovoljcima da pucaju po Splitu.

U odsutnosti je bio osuđen na osam godina zatvora, i to u predmetu protiv admirala Mile Kandića, tadašnjeg zapovednika Vojnopomorske oblasti Split i ostalih vojnih zapovednika koji su izdavali naredbe za borbeno delovanje i blokadu hrvatskih luka i gradova.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc