marina lovric merzel
ZAGREB/SISAK - Suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel je odgođeno. Suđenje je trebalo početi danas na zagrebačkom Županijskom sudu i to zbog USKOK-ovih optužbi da je sa suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti. Tereti je se za primanje mita i pranje novca, neosnovano plaćanja savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć i trošenje javnog novca na zabave.

Sudac Ivan Turudić je na pripremnom ročištu odbio nagodbu USKOK-a i okrivljenog Željka Žužića. U zamjenu za priznanje Žužić se želio nagoditi za uvjetnu kaznu. Izuzeće suca Turudića zatražio je USKOK. Osim što je ponovno odbio nagodbu, Turudić je kao nezakonit dokaz izdvojio zapisnik i snimku Žužićevog ispitivanja u USKOK-u, kazala je tužiteljica Martina Jaklin. "Ne postoji nikakvo uporište s obzirom da je taj zapisnik dokaz na kojem je utemeljena optužnica i preduvjet za podizanje optužnice koju je već potvrdilo optužno vijeće zgrebačkog Županijskog suda", rekla je Jaklin.

Odvjetnici Lovrić Merzel izjavili su da si je sud zadržao pravo da on odlučuje o tome može li se u određenom slučaju sklopiti nagodba. Sada vidimo da sve što Uskok servira sudovima više ne prolazi bez upita tako da se njihova statistika od devedeset posto uspjeha u ovakvim slučajvima svodi na razumnije mjere, kazao je odvjetnik Čedo Prodanović. Lovrić Merzel tvrdi da je žrtva političkog progona te da će na sudu dokazati da je sve radila po zakonu i u skladu sa svojim ovlastima. Nagodbu Žužića, koji je priznao da je Lovrić Merzel dao 100.000 eura mira, Turudić je odbio i lani u prosincu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc