presucivani zlocin protest
BANJALUKA
- Predstavnici udruženja potomaka žrtava genocida nad Srbima počinjenog, uz prećutno ili direktno odobravanje rimokatoličkog klera, od strane pripadnika hrvatskog naroda, uzeli su učešće na promociji knjige „Prešućivani zločin“ koja predstavlja „Zbornik radova s međunardnog studijskog dana u povodu 20 godina od završne faze protjerivanja Hrvata, Bošnjaka i ostalih s područja Banjalučke regije“.

Organizatori promocije održane 17.05. u Muzičkom paviljonu Staklenac u Banjaluci su Europska akademija banjalučke biskupije, Udruženje građana „Impuls“, a medijski pokrovitelj „Impuls portal“ iz Banjaluke.

Neposredno prije početka promocije knjige predstavnici UG „Jadovno 1941.“, Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske, Udruženja studenata istorije „Dr Milan Vasić“, SNP „Izbor je naš“ i Srbskog sabranja Baštionik, ispred Staklenca su istakli transparente sa svojim porukama, a zatim prisustvovali promociji.
index1Naše učešće u diskusiji i pokušaj da se traže objašnjenja i odgovori za selektivan pristup zločinima i istini, neargumentovanom i kontradiktornom iznošenju podataka (25 000 silovanih žena nesrpske nacionalnosti…), lažima izgovorenim o zabrani povratka i ugroženosti Hrvata u Republici Srpskoj, učešću biskupa Komarice (koji je pozdravio skup i zahvalio se autorima) na komemoraciji „hrvatskim vojnicima“, kako piše na spomeniku u Blajburgu, njegovo nedolaženje na komemoracije u Gradini, Drakuliću… ostali su bez odgovora.

Banjaluka i Srbi, u želji za istinskim pomirenjem i mirom, imaju snage da se suoče sa zločinima koji su počinili pojedinci iz našeg grada i našeg naroda ali isto to tražimo i od ostala dva naroda, a prije svega od Republike Hrvatske za genocid počinjen nad Srbima u dvadesetom vijeku.
Do tada, gospodo, počistite najprije smeće u svojoj kući…
Potomci žrtava genocida nad Srbima
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc