srpsko porodicno stablo provokacija
ZAGREB
- Nalepnica na kojoj je slika drveta sa obešenim ljudima, fotografisana na stubu pred jednim vrtićem u Zagrebu, uzbunila je juče korisnike društvenih mreža ne samo morbidnim sadržajem, nego i porukom mržnje, jer je prati napis "srpsko porodično stablo".

- Fotografija je nastala pred jednim vrtićem u Zagrebu. Snimio ju je moj prijatelj i poslao mi je mejlom. On je Srbin rođen u Hrvatskoj, a od detinjstva živi u Kaliforniji. Posetio me je u Srbiji, a potom je otišao u Hrvatsku na par dana. Pokušao je i da skine tu nalepnicu - kaže za "Blic" Lili Linč, američka novinarka koja trenutno živi u Srbiji.
Nije prvi put da se u Zagrebu lepe stikeri sa ovakvim bizarnim motivom i napisima, niti da ovakve fotografije kruže internetom. Građani Hrvatske i ranije su prijavljivali i fotografisali ove poruke mržnje. Ovoga puta sve deluje još morbidnie, s obzirom na to da se nalepnica malazi na ulazu u dečiji vrtić. Ista takva nalepnica pojavila se pre tri godine na Trgu Bana Jelačića.
Ovaj slučaj je tada bio prijavljen zagrebačkoj policiji koja je obavila uviđaj i utvrdila da je "nalepnica odlepljena i da ih na drugim javnim mestima u gradu nije bilo".

Prema nekim informacijama, ovu nalepnicu često koriste i navijačke grupe splitskog FK Hajduk, kao jedan od svojih navijačkih "amblema".
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc