kapetan dragan split mont
SPLIT
- Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, izjavio je da je uvjeren da će proces koji se protiv njega vodi u Hrvatskoj dokazati da je ta država građena na progonu Srba i montiranim procesima.

On je naglasio da će to biti prilika za dokumentovanje istorijskih činjenica, naglasivši da se za to vrijedi boriti.

„Nije najvažnije da izađem iz zatvora. To se mora dogoditi najkasnije za tri godine. Čak nije toliko važno ni što ću pred hrvatskim pravosuđem dokazati svoju nevinost. Najvažnije je što će ovaj proces protiv mene pokazati da je Hrvatska građena na progonu Srba i montiranim procesima. To će nakon ovog suđenja biti dokumentovana i prihvaćena istorijska činjenica“, rekao je Vasiljković za frankfurtske „Vesti“.

Prema njegovim riječima, proces nije usmjeren protiv njega već protiv „neokaljanih, uzornih simbola svakog poštenog Srbina – `Knindži` i njihovog komandanta“.

On je naglasio da je ponosan na svakog pojedinca koji je bio pod njegovom komandom, bez izuzetaka.

„Naravno, i moja odbrana bi sve to mnogo lakše i brže pripremila da država Srbija oseća obavezu da štiti svoje građane koji su pokazali spremnost da stave na kocku svoj život za odbranu Srbije i njenog naroda“, rekao je Vasiljković.

On je poručio da javnost mora da zna da on nije sve ove godine u zatvoru zbog „nekih svojih nedjela“, već zato „što je Srbin i što je jako dobro obavljao svoju dužnost“.

Hrvatska sumnjiči kapetana Dragana za navodne ratne zločine počinjene u vrijeme kada je bio komandant u Krajini od 1991. do 1993. godine.
Vasiljković je uhapšen u Pertu u Australiji 2006. godine i od tada se nalazio u ekstradicionom zatvoru. Izručen je iz Australije u julu prošle godine Hrvatskoj, gdje je sa zagrebačkog aerodroma prebačen u zatvor u Splitu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc