miodrag linta
BEOGRAD
- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas očekivanim niz incidenata, pretnji i provokacija od strane pripadnika proustaške Autonomne Hrvatske stranke prava i njihovih pristalica s ciljem da spreče obeležavanje 75. godišnjice masovnog narodnog ustanka u ličkom mestu Srb.

Opšte je poznato da je ustanak srpskog naroda, ne samo u Lici, nego i u drugim krajevima genocidne NDH, izazvan strašnim zločinima ustaša jer mu je prijetilo potpuno istrebljenje, piše u saopštenju.

Očigledno je da Hrvati proustaške orijentacije, a nije ih mali broj, čine sve što je u njihovoj moći da se antifašistička borba srpskog naroda u saradnji sa ostalim narodima u Drugom svetskom ratu prikaže kao zločinačka, a ustaški režim kao jedini koji se borio da se ispuni hiljadugodišnji san hrvatskog naroda za svojom državom, naveo je Linta.

Činjenica je da aktuelna hrvatska vlast sa velikim dijelom katoličke crkve daje ogromnu podršku proustaškim snagama koji sprovode reviziju istorije, dodaje se u saopštenju.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc