savo strbac
BEOGRAD
- Direktor Verifikaciono-dokumentacionog centra Veritas Savo Štrbac rekao je danas da je Hrvatska jedina država gde antifašiste mora da brani policija i da u toj zemlji cveta proustaštvo.

On je podsetio da za nekoliko dana sledi obeležavanje Oluje, gde će ponovo Srbi tugovati, a Hrvati se veseliti uz Tompsona, te da je Srbija u kontratužbi tražila da sud odredi Hrvatskoj da se 5. avgust izbaci kao državni praznik.

"Hrvatska je članica Evropske unije, a EU se zasniva na antifašizmu. U Hrvatskoj proustaštvo cveta i to donosi mnogo problema", rekao je Štrbac na RTS-u.

On kaže da ga incidenti tokom obeležavanja ustanka u Srbu nisu iznenadili i da je policija dočekala ekstremiste koji su nosili majice sa natpisima "za dom spremni" da ih skinu ili okrenu i ništa više, te da se zbog toga sve ovo dešava.

Štrbac je dodao da su posle formiranja tehničke vlade eskalirali napadi na Srbe i da je u vladi bio ministar koji se proslavio izjavom da je antifašizam floskula i upitao šta se može očekivati od naroda kada imaju takve vođe.

"Naravno da izbori pojačavaju retoriku, ali to je u Hrvatskoj u kontinuitetu", naglasio je Štrbac.

Govoreći o pokušaju blokiranja Hrvatske u otvaranju poglavlja Srbije sa EU i zahtevima suseda da se ukine univerzalna nadležnost, Štrbac kaže da je na osnovu univerzalne nadležnosti uhapšeno samo dva branitelja, a da je procesuirano 80 i više ljudi.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc