milorad pupovac vn
BEOGRAD
- Predsednik SNV-a Milorad Pupovac izjavio je da se nada da će ovogodišnje obeležavanje godišnjice akcije "Oluja" biti drugačije nego prošle godine i da će se imati više obzira za stradanje i progon Srba, da će biti više poruka mira, a manje poruka kojima će se ponovo raspirivati ratna retorika.

Pupovac je za RTS rekao da sada nakon određenog zatišja ponovo u Hrvatskoj postoji neka vrsta divljanja, raspuštenosti i nekontrolisanih odnosa u međuetničkim i političkim okolnostima koji nisu samo posledica kampanje, već i činjenice da institucije u toj zemlji ne pronalaze pravi način kako da se nose sa tim.

Govoreći o obeležavanju 75. godišnjice ustaških zločina koji su počinjeni u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Glini, Pupovac kaže da se u Glini živi bolje nego prethodnih godina, ali da je prilikom obeležavanja te godišnjice bilo nepristojnog pljeskanja....

"Ono što je bilo u Srbu nije vredno spomena. Kada država ćuti, kada mediji tome daju prostora koji ne bi smeli dati, kada se poruke koje okupljeni antifašisti ne čuju od buke i mržnje onih koji su se tamo okupili onda to izaziva zebnju, strah i zabrinutos za budućnost. Očekujemo da će policija i pravosuđe iz ovog povući određene lekcije", naveo je Pupovac.

Kaže i da SNV sa velikom zabrintošću gleda kako će se stvari razvijati nakon što je odluke o ponovnom suđenju Branimiru Glavašu, navodeći da je problem u tome što se za stradanje Srba u Hrvatskoj tokom ratnih sukoba 1991-1995. godine vode teški procesi koji se vrlo često završavaju kao ovaj.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc