milorad pupovac
ZAGREB
– Nakon objave ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića da će do druge polovine kolovoza biti odjavljeno 50.000 lažnih prebivališta, te da su njima manipulirale i manjinske skupine, pogotovo srpska zajednica na rubnim dijelovima Hrvatske, reagirao je Milorad Pupovac.

„SDSS radi s nekoliko Vlada i s međunarodnim organizacijama da se srede popisi birača i stanovništva. To je naš interes i interes svih, ali pri tome treba biti oprezan i ne izazivati zabrinutost." - poručio je Pupovac i dodao kako: „Srbi u Hrvatskoj pripadaju krajevima iz kojih su morali otići 1995. i ranije. Mnogi od njih ne sudjeluju u političkom odlučivanju, ali im se ne smije uskratiti pravo da se vrate."

Na pitanje treba li netko tko živi, primjerice, u Somboru - dobivati dječji doplatak, socijalnu pomoć, zdravstvenu zaštitu, primjerice u Belom Manastiru, Pupovac je odgovorio kako je to stvar reguliranja odnosa između dviju država i reguliranja odnosa iz državljanstva i prebivališta, te je dodao kako je: „Mnogo veći problem onih žive u Zagrebu, a dolaze iz druge države i s Hrvatskom nisu imali ništa", te ne vjeruje da će na izbore 11. rujna biti organiziranih dolazaka iz Srbije, ali je pozvao sve „kojima je Hrvatska zemlja osnovnog državljanstva i prebivališta", da na izbore dođu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc