hasanbegovic U
ZAGREB - Odlazeći ministar kulture Zlatko Hasanbegović, koji se u nedelju fotografisao sa grupom mladića, koji su u ruci držali zastavu sa istaknutim "U", tvrdi da nije video zastavu zbog gužve na otvaranju spomenika Miru Barešiću, hrvatskom teroristi, ubici jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića u Švedskoj 1971.

"Među hiljadama ljudi stotine su prilazile, oni su se našli, nisam vidio, to je nažalost danak koji se mora platiti", rekao je Hasanbegović, iako se na fotografiji jasno vidi da on u roze košulji stoji sa strane odakle je zastava i istaknuto "U", simbol ustaštva, veoma lako vidljivo.

"Naravno da nisam video, zar misle da sam malouman", ponovio je Hasanbegović za portal Index.hr.

Još jednu u nizu kompromitujućih fotografija Hasanbegovića sa ustaškim simbolima obelodanio je na svom Fejsbuku zastupnik u poslednjem sazivu Sabora iz Hrvatske narodne stranke Igor Kolman poručivši:"Ovako se danas fotografisao tehnički ministar kulture i potpredsednik HDZ. Onda će opet tvrditi da su ga pogrešno interpretirali".

Hasanbegović se na otkrivanju spomenika ubici Barešiću, u nedelju u selu Drage, kod Pakoštana, fotografsao sa grupom muškaraca koji su razvili zastavu s grbom, koji ima prvo belo polje, ali i natpis "Frankfurt" s tim da je font slova "U" u nazivu grada nešto veće i dominantnije od ostalih.

Lider HDZ-a Andrej Plenković je u ponedeljak poverovao u objašnjenje Hasanbegović, kada su ga o tom incidentu upitali novinari na pres konferenciji.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc