zagreb
ZAGREB
- U zagrebačkom parku na Savici biće izgrađena crkva Alojziju Stepincu, veličine prestoničkog hotela Esplanada, uprkos protivljenju velikog dela stanovnika tog dela grada.

Za gradnju crkve je izdata dozvola, a tim povodom se oglasila inicijativa "Čuvamo naš park", koja tvrdi da je ta dozvola nepravosnažna i da je izdata u najkraćem mogućem roku.

Oni upozoravaju da je reč o raskošnom kompleksu pastoralnog centra koji uključuje crkvu sa 420 sedećih mesta, župnu kancelariju, dve dvorane i kancelariju Karitasa, zatim stanove za župnika, vikara i domaćicu, servisne prostore - garaže, spremišta, sanitarije, stepenice i, kako navode, već puno puta spominjani zvonik visine 45,3 metra čiji je vrh „perforiran radi bolje čujnosti zvona“.

Naominje se da je gradska administracija, uz štura obrazloženja, odbila dvestotinak prigovora građana.

Podsećaju da je sve započelo još pre 10 godina, kada je u jednoj od brojnih promena Gradskog urbanističkog projekta, a ovaj projekat je tajno preimenovan i predstavlja izuzetak od pravila, a objekat će biti izgrađen na zelenoj površini kakve svi planovi čuvaju i štite, preneli su hrvatski mediji.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc