split zatvor
SPLIT - Mladen Graovac, prošle nedelje uhapšeni Srbin u benkovačkom selu Smilčić, nalazi se u pritvoru u istoj ćeliji sa Kapetanom Draganom, generalom Borislavom Đukićem i kapetanom bojnog broda Pavlom Pantićem. Kada je Graovac stigao u splitski zatvor na Bilicama svi su zajedno prebačeni u veću ćeliju. Odvojeni su od drugih zatvorenika, odvojeno idu u šetnje, a i posete primaju u različito vreme od hrvatskih zatvorenika.

Potiv Graovca je određen pritvor do 30 dana i vodi se istraga, jer je optužen da je bračnom paru Petru i Danici Šakić 1992. godine slomio tri i jedno rebro. To je okarakterisano kao ratni zločin. On je negirao optužbe.

Istraga još traje i u slučaju Pavla Pantića, koji je osumnjičen za opkoljavanje stanovništva na području Splita i otvaranje vatre po gradovima.

Kapetanu Draganu je u julu održano pripremno ročište i suđenje mu počinje u septembru, dok je generalu Đukiću suđenje počelo u julu iznošenjem optužnice za oštećenje brane Peruća i nastaviće se u septembru.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc