kapetan dragan
SPLIT
- Kapetan Dragan hitno je u četvrtak ujutru prebačen iz splitskog zatvora u KBC Split. U pitanju su problemi sa srcem! Situacija je bila dramatična jer su Vasiljkovića u bolnicu odvezli u pola pet ujutro!

Informaciju za Index je potvrdio Damir Romac, portparol splitskog Županijskog suda i šef Odela za ratne zločine te predsednik raspravnog veća koje će suditi Vasiljkoviću.

Kapetan Dragan optužen je za ratne zločine u Glini i Dalmaciji, među ostalim terete ga i za zapoved za napad u kojem je poginuo nemački novinar Egon Skotland, likvidaciju dva zarobljena hrvatska vojnika te mučenje zarobljenika u kninskom zatvoru.

Vasiljkoviću je suđenje trebalo početi 20. septrmbra, ali kako sudija Romac još nema povratnu informaciju o njegovom zdravstvenom stanju, nije mogao reći hoće li to uticati na pomeranje.

Dirketor splitskog KBC-a dr. Ivo Jurić potvrdio je Indexu da su primili Vasiljkovića i da je podvrgnut endoskopskom zahvatu. Više od toga nije hteo reći. Moguće je da su Vasiljkoviću ugradili stent.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc