Vlaho Orepić: Nakon brisanja lažnih prebivališta u Vukovaru više neće biti zakonskog osnova za postavljanje ćiriličnih tabli u tom gradu
Vlaho Orepić: Nakon brisanja lažnih prebivališta u Vukovaru više neće biti zakonskog osnova za postavljanje ćiriličnih tabli u tom gradu
ZAGREB
- Ministar unutrašnjih poslova tehničke Vlade Hrvatske Vlaho Orepić izjavio je danas da nakon brisanja lažnih prebivališta u Vukovaru više neće biti zakonskog osnova za postavljanje ćiriličnih tabli u tom gradu.

"Svedoci ste da me poslednjih desetak dana samozvana desnica optužuje da brišemo s popisa ljude iz Imotskog, Vrgorca, dakle u područjima gde je glasačko telo HDZ-a", kazao je Orepić.

"Niko ne želi da kaže istinu, ali ja mislim da već u ovom trenutku, izbrišu li se sva lažna prebivališta, srpska manjina u Vukovaru nema tih 30 odsto. Ako je to jedino uporište za korišćenje ćirilice u Vukovaru, nakon ovoga tog uporišta više neće biti. Srpska manjina manipulisala je nelegalnim prebivalištima", rekao je Orepić za zagrebački "Večernji list", prenela televizija N1.

STEFANOVIĆ: SKANDALOZNA IZJAVA OREPIĆA

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je skandaloznom izjavu tehničkog ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaha Orepića u kojoj na svaki način pokušava da uskrati pravo na jezik i pismo čak i malom broju Srba koje još nisu proterali iz Hrvatske.

"Želja da se pronađe bilo kakvo uporište, bez obzira koliko ono bilo lažno i besmisleno, da se srpskom narodu u Hrvatskoj uskrate zagarantovana ljudska prava, pravo na jezik i pismo i život bez straha od represije državnih organa, samo pokazuje da rukovodstvo Hrvatske ne razume šta su evropske vrednosti", ističe se u pisanoj izjavi Stefanovića.

"Očigledno ne razumeju ni šta je borba za jednakost i vladavinu prava i kako se na najbolji način pokazuje da ne podržavate fašističke režime, koji su sa srpskim narodom govorili isključivo jezikom malja, noža i jame", dodao je Stefanović.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc