zavrsna konferencija zavicaj
BEOGRAD - Udruženje "Zavičaj" održalo završnu konferenciju programa "Sprečimo diskriminaciju izbeglih i raseljenih primenom pozitivnih propisa R. Srbije i EU". Ovaj program odobrila je Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade. R.Srbije.

Konferencija je bila izuzetno posećena i na njoj su još jednom spomenuti problemi izbeglih i raseljenih u Regionu i R. Srbiji. Problematiku izbeglih i raseljenih i elemente diakriminacije izneo je predsednik Udružanja "Zavičaj" Nenad Abramović.

Problem neostvarivanja prava po predloženim zakonima za populaciju veterana i boraca iz bivših Republika izneo je Milan Žunić predsednik Skupštine Zavičajnog Udruženja Banijaca - Beograd.

Probleme najvećeg izbegličkih naselja na obodu Beograda i nemogućnost pravne regulative za dobijanje dozvola,i infrakstrkturalna neuređenost bili su predstavljeni u izlaganju Jove Vučenovića predsednika udruženja PIIRGOS-Busije.

Viđenje problema osoba sa invaliditetom iz populacije izbeglih i raseljenih i probleme sa kojima se suočavaju iznela je Gordana Pušara predsednica Udruženja osoba sa invaliditetom grada Beograda i kao posljednji diskutant Svetlana Urošević predsednica humanitarne organizacije "Čarolija" upoznala je prisutne sa najugroženijim djelovima ove populacije koji su bukvalno gladni i bez pomoći ovakvih organizacij, a položaj bi im bio još teži.

Kao jedan od najvećih rezultata projekta je i novi vid organizovanja OCD koje se bave problemom izbeglih i raseljenih u R. Srbiji i njihovo umrežavanje u KORDINACIJU UDRUŽENJA IZBEGLIH I RASELJENIH U R.SRBIJI.

Otvoren je i poziv drugim organizacijama koje se istinski zalažu i bore za prava izbeglih i raseljenih da se priključe ovoj organizaciji.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc