zavicaj podrska referendumu
BEOGRAD - Udruženje Zavičaj daje punu podršku predsedniku R. Srpske gos.Miloradu Dodiku i građanima R. Srpske da istraju i uspešno sprovedu referendum 25 septembra i time stanu u odbranu svoga prava da Dan R. Srpske 9. januar i dalje ostane Dan.Republike Srpske.

Ustavni sud BiH donio je odluku da je Dan R.Srpske 9. januar i njegovo proglašenje za dan R.Srpske neustavno i time srpskom narodu osporio njegovo demokratsko pravo da sam izabere svoj nacionalni praznik tj dan kada je stvorena R,Srpska.

Samim tim Ustavni sud i njegovi nalogodavci pokušavaju da podriju temelje R.Srpske,a samim tim imira na ovim prostorima.R.Srpska je svetionik srpskog naroda na Balkanu i kao takvu moramo je čuvati kao nešto najvrednije jer u njeno stvaranje i opstanak natopljen i su krvlju mnogih srpskih patriota i to u godinama u kojima je ljudski život najvredniji.

Posebno pozdravljam oujedinjenje opozicije i vlasti po ovom pitanju i odgovorno ponašanje svih relevantnih institucija jer R.Srpska nema ideologiju o ona je za sve nas koji nismo imali sreću da opstanemo u svojim domovima u ratovima devedesetih istinski simbol pobjede srpskog naroda u ratu koji nam je bio nametnut i zato pozivamo sva patriotska i zavičajna Udruženja i sve građane R.Srbije da podrže referendum građana R.Srpske, jer R.Srpska se prosto voli i dušom i bićem cijelim.

.Izjašnjavanje o referendumskom pitanju u Beogradu obaviti će se u Predstavništvu R.Srpske u Beogradu u Bulevaru Despota Stefana br.4.zatim u Pančevu,Zrenjaninu,Novom Sadu i Subotici.

Udruženje ,,Zavičaj koje je i sudjelovalo na današnjoj koordinacije daće svoj puni doprinos uspješnom sprovođenju referenduma.

Predsednik Udruženja-Zavičaj
Nenad Abramović
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc