kapetan dragan sud 1
SPLIT
- U Splitu je danas nastavljeno suđenje Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, za ratni zločin a svedočili su zatvorenici kninskog zatvora i hrvatski policajci zarobljeni u julu 1991.

Svedočili su Ivan Krizmanić, policajac iz PP Slunj, zarobljen 6. lipnja kod Ličkog Petrovog Sela, Zvonko Magdić, zarobljen s Krizmanićem i sa njim je bio zatočen u barutani kninske tvrđave i Nikica Plivelić,zarobljen 8. jula 1991. i odveden u kninsku tvrđavu.

Prema izveštaju portala Index.hr, oni su uglavnom govorili o uslovima kje su imali tokom boravka u zarobljeništvu, o tome da su ih stražari tukli, da su dobijali hranu koja je bila presoljena, a da nisu dobijali vodu, te da su bili primoravani da kliču "Za državu i Kralja" kada se to od njih tražilo.

Prtom nijedan od njih nije rekao da ih je tukao Vasiljković, za koga su, kako navode, čuli da je bio zapovednik zatvora.

Suđenje se nastavlja sutra.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc