ai2016 2017
ZAGREB - U Hrvatskoj i dalje ima diskriminacije nacionalnih manjina, a Srbi povratnici suočavaju se sa problemom povraćaja imovine, dok je pravo na upotrebu manjinskih jezika i pisma i dalje politizovano i ne sprovodi se, piše u izveštaju Amnesti internešenela za 2016.

Amnesti navodi da je razdoblje političke nestabilnosti pred kraj godine bilo praćeno porastom nacionalističke retorike i govora mržnje posebno prema Srbima, izbeglicama i migrantima, prenela je Hina pozivajući se na Rojters.

Navodi se da su Romi uprkos naporima hrvatskih vlasti da unaprede njihovu integraciju i dalje suočeni sa znatnim preprekama u pristupu obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, stanovanju i zapošljavanju.

Uslovi za prijem migranata, kako se navodi, u Hrvatskoj su uglavnom bili prikladni, ali se dodaje da nije bilo dosledne dugoročne politike njihove socijalne integracije.
croatia amnesty international report
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc