kapetan dragan
SPLIT
- Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, jutros je u Splitu izneo svoju odbranu na kraju suđenja za ratni zločin. Istakao je da je nevin a da je proces protiv njega montiran iz, kako je naveo, šovinističkih pobuda.

Vasiljković kaže da "ovo nema veze s ratnim zločinom", te da se radi o "opresivnom fašističkom progonu nad Srbima".

Na to je reagovao sudija Damir Romac upozorivši Vasiljkovića da ne vređa.

"Kada bi isključili fašizaciju Hrvatske, ovog procesa ne bi bilo", nastavio je dalje kapetan Dragan.

Inače, Vasiljković je optužen po tri tačke za ratni zločin počinjen početkom rata u Hrvatskoj. Prva se odnosi na zlostavljanje zarobljenika u Kninu.

"Ta tačka je smejurija. Ratni zločin pre rata. Meni je to nejasno, a i pravnicima. Nikada nisam imao nikakve veze sa zatvorom, niti kontakt sa zatvorenicima. Te njihove priče ne mogu se ničim potvrditi", kazao je Vasiljković, preneo je Indeks.

Po drugoj tački Vasiljkovića terete za smrt dva hrvatska vojnika nepoznatog identiteta, na šta je on rekao da to ne bi da komentariše.

"Čovek vam je dao tri izjave koje veze s vezom nemaju. To su takve budalaštine. Tog čoveka u životu nisam vidio, a ja sam na osnovu njegovog iskaza 12 godina u zatvoru. Nigde toga u praksi zapadnog sveta nema. I Alojzije Stepinac je bio u kućnom pritvoru. Ukrali ste mi 12 godina života, a novi dokaz je za malu decu", rekao je Vasiljković.

Treća tačka optužnice odnosi se na napad na Glinu, a Vasiljkovića terete da je komandovao napadom JNA.

"Veća je šansa da sam komandovao Gotovinom nego s JNA. Pa JNA me mrzela više nego vas. Ja sam Glinu napustio 27. jula u 14 sati, a crkva je srušena 30. septembra. Komično je to što piše. Ispod svakog nivoa. Skandalozno", kazao je Vasiljković, preneo je Indeks.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc