miodrag linta
BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je osuđujuća presuda kapetanu Draganu skandalozna i da nema nikakve veze sa istinom i pravdom. Ovo je još jedan dokaz da je hrvatsko pravosuđe etnički motivisano i u funkciji cementiranja etničkog čišćenja Srba s jedne i opravdanja lažne i besmislne teorije da su Srbi agresori i zločinci a Hrvati tobože žrtve koji su vodili oslobodilački rat s druge strane.

Očigledno je da Županiski sud u Splitu tokom sudskog postupka nije dokazao da je kapetan Dragan počinio bilo kakav zločin i da su svjedoci optužbe dobili instrukcije da lažno svjedoče protiv njega. U pitanju je montirani proces iz šovinističkih razloga jer je kapetan Dragan je bio jedan od simbola otpora proustaškoj vlasti Franje Tuđmana koja je vodila ratnu politiku s ciljem protjerivanja srpskog naroda i stvaranja etnički čiste hrvatske države.

Tragično je da Evropska unija dugi niz godina ćuti na sramnu činjenicu da se u jednoj njenoj članici organizuju montirani politički procesi protiv krajiških Srba i svih onih koji odlučili da im pomognu u njihovoj pravednoj borbi protiv hrvatskog nacifašizma 1991.-1995. godine.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc