vucic pupovac
BEOGRAD
- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem, sa kojim je razgovarao o položaju Srba u Hrvatskoj, kao i o političkim i ekonomskim odnosima između dve države.

Predsednik Vučić je naglasio spremnost Srbije da i dalje pruža pomoć i podršku srpskoj zajednici u Hrvatskoj. On je pozdravio inicijativu Pupovca za obnovu i uređenje Srpskog doma u Vukovaru i Srpskog centra u Kninu i obećao da će Srbija da pomogne te projekte sa dva miliona evra.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća zahvalio je predsedniku Vučiću na podršci u rešavanju položaja Srba u Hrvatskoj. Pupovac je istakao važnost unapređenja odnosa Srbije i Hrvatske u današnjim regionalnim i političkim prilikama, kao i otvorenije i konkretnije saradnje dveju zemalja.

Predsednik Vučić ponovio je spremnost Srbije da o odnosima dveju zemalja razgovara sa hrvatskim zvaničnicima. 
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc