vlado košić
SISAK
- Biskup sisački Vlado Košić izjavio je danas da su gradske vlasti u Sisku zabranile postavljanje spomenika Alojzija Stepinca ispred sedišta Biskupije.

"Prošle nedelje sam bio u upravi našeg Grada s molbom da dobijem saglasnost da podignemo spomenik našem svetom blaženiku kardinalu Alojziju Stepincu na Trgu bana Jelačića. Na tom trgu pred Velikim Kaptolom su nekada stajala tri spomenika. Odgovor je bio kako danas više nema tu mesta za spomenik", rekao je biskup u saopštenju, prenosi Hina.

Istovremeneo, on se zapitao kome smeta spomenik Stepincu.

"Očito je ne samo da Srpska pravoslavna crkva ne voli Stepinca jer ne može da mu oprosti što se javno zauzimao da i Hrvati, kao i svi narodi sveta, imaju pravo na nezavisnu i samostalnu državu, nego i današnji mentalni komunisti koji su pravednika osudili i koji bi i nas uklonili da mogu. Ali ne mogu", rekao je on.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc