dan grigora viteza
OKUČANI - Predstavnici SDSS prisustvovali su Danu Grigorija Viteza u Okučanima koji su zajednički organizovali Vijeće srpske nacionalne manjine Općine Okučani, Općina Okučani, Narodna knjižnica i Osnovna škola Okučani. VSNM Okučani na čelu s predsjednikom Sinišom Martinovićem je ovu manifestaciju organizovao kroz projekt financiran sredstvima Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Vlade Republike Srbije. Projektom su povezane škole i Vijeća sa područja Okučana, Pakraca i Voćina, odnosno mjesta iz kojeg je Grigor Vitez, u kojem se školovao i u kojem je radio. Sukladno tome, manifestaciji su prisustvovala djeca i iz Voćina i Pakraca.

Kulturno umjetnički program priredili su učenici OŠ Okučani i mladi članovi KUD-a Tkanica.

Skupu su prisustvovali zamjenik župana i predsjednik ŽO SDSS Virovitičko-podravske županije Igor Pavković, zamjenik gradonačelnice Pakraca i predsjednik ŽO SDSS Požeško-slavonske županije Nikola Ivanović, kao i drugi članovi i simpatizeri stranke. Pored srpskih zvaničnika, skupu su prisustvovali Aca Vidaković, načelnik Općine Okučani, protojerej stavrofor Dragan Antonić, paroh okučanski, predsjednik VSNM Brodsko-posavske županije Dušan Nogić, ravnateljice OŠ Okučani i Voćin kao i mnogi drugi.

Poslije manifestacije, predstavnici SDSS i predstavnici škola, knjižnice i općine posjetili su grob Grigora Viteza i zapalili svijeće.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc