El. poštaŠtampaExport ICS

"Krušedolska zvona", 26. maja

Događaj

Naslov:
"Krušedolska zvona", 26. maja
Kada:
subota, 26. maj 2018
Gdje:
Manastir Krušedol - Krušedol,
Kategorija:
Najave događaja

Opis

krusedolska zvona
KRAJIŠKI CRKVENO-NARODNI SABOR  “KRUŠEDOLSKA ZVONA 2018” biće održan u subotu, 26. MAJA, odlučio je Organizacioni odbor ove manifestacije.

Sabor, u znak sjećanja na žrtve hrvatske vojno-policijske akcije "Bljesak" i sve Srbe žrtve ratova u 20. vijeku, počeće Arhijerejskom liturgijom, a u 11 sati je Parastos.

Prigodan program počeće u 11.30 a centralni dio programa u 13 sati, uz učešće velikog broja KUD-ova, pjevačkih i folklornih grupa i glumaca iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.


Lokacija

Lokacija:
Manastir Krušedol
Grad:
Krušedol
Zemlja:
Serbia

8. Čikaška kestenijada

oktobar
subota
6
8. Čikaška kestenijada u organizaciji Udruženja krajiških Srba "Prelo" održaće se u subotu 6. oktobra 2018. godine od 10 sati na imanju crkve Jovana Krstitelja 13847 Bell Rd, Homer Glen, IL Održaće se takmičenja u fudbalu, balotama i pastirske igre. U Muzičkom programu učestvuju Momo Stanić, D…
10:00 h
Hram Svetog Jovana Krstitelja

Krajiški likovni salon 13. oktobra

oktobar
subota
13
Zavičajni klub „Kninska krajina“ zajedno sa Udruženjem Srba iz Hrvatske i Srpskim kulturnim društvom „Zora“ Knin-Beograd, i ove godine organizuju već tradicionalnu manifestaciju Krajiški likovni salon. Ovo je devetnaesti salon koji se organizuje u izbjeglištvu a ukupno do sada je održan 31 sal…
19:00 h
Galerija Muzeja železnice