El. poštaŠtampaExport ICS

Poziv na radionicu ojkanja „Duga iznad Krke“

Događaj

Naslov:
Poziv na radionicu ojkanja „Duga iznad Krke“
Kada:
četvrtak, 16. avgust 2018 - ponedeljak, 20. avgust 2018
Kategorija:
Najave događaja

Opis

ojkači
SKD Prosvjeta iz Zagreba poziva zainteresirane da se prijave na radionicu ojkanja koja će se održati od 16. do 20. avgusta ove godine u Kistanjama (Šibensko-kninska županija) pod nazivom „Duga iznad Krke“.

Radionicu će voditi iskusni i visokostručni etnomuzikolozi – istraživači, dr.sc. Joško Ćaleta, etnomuzikolog, glazbeni pedagog i dirigent s Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu i Sanja Ranković s Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a u realizaciji ovog projekta pomagat će im autohtoni pjevači, nositelji tradicije, iz Šibensko-kninske i Zadarske županije.

„Duga iznad Krke“ svojevrsni je nastavak projekata „Duga iznad Zrmanje“ i „Duga iznad Kule“, gdje duga u naslovu simbolizira raznolikost i mir.

Pokrovitelji manifestacije su Narodni muzej u Zadru, Hrvatsko društvo skladatelja iz Zagreba, kao i Ministarstvo kulture RH i Ministarstvo kulture i informisanja RS.

Treći Festival "Ojkače" u Petrinji 2018.

avgust
subota
25
Treći po redu Festival Ojkače u Petrinji 2018. u organizaciji SKD "Prosvjeta" Zagreb, Pododbor Petrinja održaće se u subotu, 25. avgusta 2018. godine u 18 časova u Petrinji u velikoj koncertnoj dvorani, POU Hrvatskog doma, Petrinja, Matije Gupca br. 2. Ovaj festival, koji se održava pod pokrov…
18:00 h
POU Hrvatski dom