mara vilus
PETRINJA - Bogdan Rkman, predsjednik Izvršnog odbora SDSS, izjavio je neistine komentirajući izlazak Mare Vilus i Nikole Fićur iz članstva SDSS-a dajući ostavku na sve funkcije:

Komentar da Nikola Fićur već duže vrijeme nije aktivan je netačan, jer su se mnogi sastanci Izvršnog odbora Gradske organizacije SDSS održavali u njegovoj privatnoj kući, pružajući gostoprimstvo i učestvujući u aktivnostima oko rada, jer GO SDSS u Petrinji unazad 15 godina postojanja nije mogla dobiti prostor za rad, iako je rukovodstvo bilo upoznato sa tim problemom, ali nije reagiralo.

Bogdan Rkman ne zna niti koliko je Mara Vilus godina vodia ogranak SDSS-a u Petrinji. On u saopštenju navodi 7 godina, što nije istina, nego samo 3 godine, što govori koliko je Bogdan Rkman upućen, kao i rukovodstvo SDSS. Toliko su zainteresirani da ne znaju niti podatke o svojim matičnim organizacijama, a kamoli potrebama naroda.

Mara Vilus, Nikola Fićur i Dušan Vilus inicijatori su osnivanja GO SDSS Petrinja i dali su veliki doprinos svojim volonterskim radom, korištenjem svojih privatnih prostora za održavanje sjednica i dogovora za napredak ogranka, svojim privatnim vozilima obilazili su i animirali predstavnike srpske zajednice u gradu i 23 seoske sredine bez naknade, dok Bogdan Rkman i rukovodstvo SDSS za rad koriste službena vozila, primaju dnevnice i naknade za rad.

Za vrijeme od 3 godine vođenja ogranka Mara Vilus učlanila je novih članova, od toga i mladih visokoobrazovanih ljudi, dok prethodno rukovodstvo ogranka nije imalo tih aktivnosti.

Prozivanja Bogdana Rkmana o privilegijama, govori više o njemu, jer je on za sve što je radio u SDSS-u radio za novac, dok smo mi radili kao volonteri i entuzijasti. U 15 godina mojega rada u SKD Prosvjeti, VSNM-u i SDSS-u nisam primila naknada koliko je Bogdan Rkman primio i prima i dobije za jedan mjesec.

Bogdan Rkman štiti svoj nerad kad izjavljuje da se Petrinji i Baniji posvećuje pažnja u granicama mogućnosti, kao i drugim regijama; te pažnje i pomoći nema, nebriga je cijelo vrijeme prisutna.

Mi iz lokalne sredine maksimalno smo ulagali interes za zajednički rad, maksimalni vlastiti trud i energiju za napredak naše zajednice u Petrinji i na Baniji, s ciljem da se srpski narod lokalno politički organizira i ojača, dok pomoći od rukovodstva SDSS nije bilo, samo lažna obećanja, a od nas Srba su se očekivali samo glasovi birača da uhljebe pojedince, a kada se broj glasova počeo smanjivati, onda Bogdan Rkman daje izjavu da predsjednik GO SDSS Petrinja, Mara Vilus, taj ogranak drži u svojevrsnom "talačkom odnosu", što nije istina.

Istina je da SDSS podržava Odlagalište radioaktivnog otpada pored Dvoru na Uni, što dokazuje Odluka Sabora R. Hrvatske od 17.10.2014. godine, gdje su saborski zastupnici SDSS Pupovac i Horvat podržali tu Odluku, što će razorno utjecati na život svih stanovnika na Baniji, a naročito Srba i Hrvata.

Bogdan Rkman tvrdi da je SDSS ojačao izlaskom predsjednice Mare Vilus i potpredsjednika Nikole Fićur GO SDSS Petrinja, a koliko bi ojačao u državi SDSS, da izađu Bogdan Rkman i Milorad Pupovac.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc