sdss sisak osuda paljenja zastave
SISAK - Na inicijativu predsjedavajućeg Skupštine SDSS-a Sisačko-moslavačke županije Bore Rkmana, aktuelnog predsjednika Izvršnog odbora stranke, delegati Skupštine ali i gosti iz drugih političkih stranaka jednoglasno su i jednodušno osudili nedavno palenje zastave srpske nacionalne manjine u Glini.

“Najoštrije osuđujemo ovakav necivilizacijski čin pojedinca ili više njih. Apelujemo na nadležne institucije, prije svega policiju i pravosuđe, da pronađu identifikuju i sankcionišu počinioca ili počinioce kako se ovakva nedjela ne bi više ponavljala. Jer nažalost ovo nije prvi slučaj skrnaljenja nacionalnih simbola na istom mjestu. Izražavamo nadu da ovaj nečovječanski čin neće usporiti ni otežati aktivnosti na putu pozitivne međunacionalne i konfesionalne saradnje bazirane na uvažavanju različitosti i vjerskoj, nacionalnoj, socijalnoj i drugoj vrsti saradnje građana Gline”, glasio je tekst usvojenog zaključka!

Rkman je podsjetio da je uz srpsku koja je potpuno izgorjela stradala i zvanična zastava Republike Hrvatske koje je polovično nagorjela. Dodao je kako je ovo nedjelo urađeno samo koji dan prije velike svečanosti “170 godina od komponovanja hrvatske himne” koju je, kako je rekao, u kući bogatog glinskog trgovca Petra Peleša – Srbina po narodnosti, komponovao takođe Srbin Josif Runjanin!!!

U svojim obraćanjima Skupštini, odreda su svi gosti predstavnici političkih stranaka sa županijskog i državnog nivoa nedvosmisleno osudili ovaj čin!

Podsjetimo, na prijedlog vijećnice Gradskog Vijeća Grada Gline Ljube Vrega isti dan čin palenja zastave osudilo je ovo predstavničko tijelo kao i HDZ-ov gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc